Sådan finder du ud af hvor mange kalorier du forbrænder

0
3004
Mand på løbebånd brænder kalorier

I dag handler det i langt højere grad om at dyrke motion og spise de helt rigtige råvarer. Det er vigtigt, at der er kontrol over kroppen, og mange mennesker prøver forskellige former for slankekure for at tabe sig. For at tabe sig kan det være en rigtig god idé at vide, hvor mange kalorier man forbrænder i løbet af en dag, for på den måde er det nemmere at vide, hvor mange kalorier man må spise i løbet af dagen. Du kan både kaste dig ud i selv at beregne kalorieforbrændingen, eller du kan finde apps på gomotion.dk.

Find kalorieberegneren frem

Det er muligt selv at finde ud af, hvor meget man cirka forbrænder i løbet af en dag. Det kan dog være lidt af et projekt at regne sig frem til, da både det basale stofskifte og arbejdet skal tages i betragtning. Det basale stofskifte er de kalorier, der bruges på at holde kroppen i gang. Det vil altså sige, at det basale stofskifte svarer til de kalorier, du forbrænder, når du ligger helt stille. Som en lille huskeregel kan du gange din kropsvægt med 20 kalorier, hvis du er en kvinde eller gange med 25 kalorier, hvis du er mand.

For at finde ud af hvor meget du forbrænder i løbet af en dag, er det også vigtigt at tage dit arbejde med i udregningen. Hvis du arbejder på et kontor, hvor du sidder stille det meste af dagen, kan du gange dit basale stofskifte med 1,2 for at finde frem til det, du cirka forbrænder i løbet af en dag. Hvis du derimod laver fysisk arbejde, kan du gange dit basale stofskifte med 1,4.

Hvis du i løbet af dagen også træner ved siden af arbejdet, er det vigtigt, at du tilføjer de ekstra forbrændte kalorier til din udregning. Når du har fundet dit samlede antal kalorieforbrænding, handler det nu om at spise mindre kalorier, end det du forbrænder. Hvis det lyder som en lang proces, kan du finde slankeapps på gomotion.dk.

Anskaf en kalorietæller og slankeapp

Der kan være mange tal at holde styr på, hvis du skal til at regne din daglige kalorieforbrænding ud. Når du selv regner kalorieforbrændingen ud, er det heller ikke sikkert, at det bliver helt præcist. Der findes derfor forskellige kalorietællere og slankeapps på gomotion.dk, der kan hjælpe med at holde styr på din kalorieforbrænding, og hvad du må spise i løbet af dagen. De hjælper med at gøre hverdagen mere overskuelig, og de giver dig alt den viden, du har brug for.

På gomotion.dk finder du inspiration til gode slankeapps, der hver især har gode funktioner. Der findes apps, der både skræddersyer en kostplan til dig, så du kan holde dit kalorieindtag i skak. Desuden har mange slankeapps også den funktion, at de samarbejder med andre fitnessapps, så du kan se din kalorieforbrænding i løbet af dagen. Det gode ved disse apps er, at de hjælper dig på vej til et vægttab, og du behøver ikke selv at skulle sidde og knokle med udregningen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her