Proteinpulver og styrketræning

0
3755
Proteinpulver

Et godt liv er et aktivt liv. Sådan tænker de fleste, der kommer i deres lokale fitnesscenter. Her kan du både dyrke motion og styrketræne for fuld udblæsning. Ved at styrketræne holder du kroppen ved lige, og du får dermed et overskud, der bare gør din hverdag meget lettere at komme igennem. Når du bruger meget tid på at hive i romaskiner og løfte tunge vægte, vil du selvfølgelig også gerne have det mest optimale ud af din styrketræning. Her kan proteinpulver være med til at hjælpe dig, der flere gange om ugen kæmper for at få skabt drømmekroppen.

Når du for eksempel løfter tunge vægte, bliver dine muskler stærkere og større. Men inden da, bliver musklerne faktisk nedbrudt. Det er så i restitueringen af musklerne, at du faktisk bliver stærkere, end du var før. I denne restitutionsfase kan du gøre noget virkelig godt for din krop ved at indtage proteinpulver. Protein hjælper nemlig din krop med at genopbygge de muskelfibre, du har ødelagt under din træning. Du får dermed en hurtigere restitution, og kan derfor komme i gang med at bygge nye muskler op hurtigere end du ellers ville kunne.

Find det rigtige proteinpulver

Det kan være lidt af en jungle at finde det rette proteinpulver (se her). I dit fitnesscenter kan de ofte tilbyde dig alt lige fra smarte energidrikke til kreatin og proteinbarer. Fælles for alle produkterne er dog, at de giver din krop et større tilskud af protein, end du vil få igennem en normal, sund kost. Vil du have det helt optimale ud af din træning, bør du sætte dig grundigt ind i, hvilke forskellige typer af proteinpulver, markedet kan levere, da disse produkter som sagt kan fås i et utal af varianter. Skal du for eksempel gå efter det pulver, der har chokolade, banan eller karamelsmag. De mest populære produkter på markedet er fremstillet af whey-, kasein-, æg- eller sojaprotein. Men har du for eksempel en bestemt form for allergi, så kan der være en eller flere af produkterne, du bør undgå.

Pris, økonomi og behov

Men også din økonomi eller dit behov for protein, spiller en afgørende rolle for hvilket proteinpulver, du bør investere i. Om du skal vælge whey-, kasein, æg- eller sojaprotein handler også lidt om din træning. Tåler du mælk, og ønsker nogle proteiner der hurtigt optages i din krop før, under eller efter træningen, så er whey-proteinet et rigtigt godt valg, da det både er billigt og samtidig dækker de fleste behov. Ønsker du i stedet et produkt, der optages langsomt i kroppen, så er det kasein-protein, du bør vælge. Dette proteinpulver er kun en anelse dyrere end whey-protein. Ægge- eller sojaprotein er henvendt til dig, der ikke har ondt i økonomien. Disse produkter kan udover at dække de basale behov også give din krop andre gode ting at arbejde med. Det er for eksempel en lang række vitaminer, mineraler og aminosyrer, der styrker dine knogler og dit immunforsvar. Dyrker du regelmæssig hård træning, er det en klar fordel at få styrket disse ting i kroppen.

Forskellige koncentrationsgrader

Når du har besluttet dig for, om du er til proteinpulver af whey-, kasein, æg- eller soja, så kommer næste udfordring. Whey- eller kasein-produkter findes nemlig i forskelige koncentrationsgrader, der spænder over et indhold af protein fra omkring 30 procent og helt op til 90 procent. Jo højere proteinindholdet er, jo lavere er indholdet af kulhydrat og fedt. Er du elitesportsudøver eller bare interesseret i at få så få mængder kulhydrater og fedt i din krop som muligt, kan du overveje de såkaldte isolat-produkter. Disse typer proteinpulver indeholder typisk over 91 procent protein, hvilket betyder, at der ikke følger mange kulhydrater og mængder fedt med, når du indtager dette produkt.

Pas på de billige produkter

Markedet for proteinpulver kan som sagt være en jungle at finde rundt i. Når du har fundet ud af, hvilken type proteinpulver du ønsker, bør du også sikre dig, at kvaliteten er i orden. Nogle af de billigste former for proteinpulver kan nemlig indeholde små rester af anabolske steroider. Udover at det er meget usundt for din krop at indtage steroider, så kan du også få problemer, hvis du deltager i elitesport. Til stævner og konkurrencer bliver der ofte udtaget en dopingkontrol, og har du anabolske steroider i kroppen får du en lang karantæne fra den sport, du holder allermest af.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her