Få mest muligt ud af din træning

0
2609
Kvinde gør sig klar til at løbe hurtigt

Hvis du vil gøre dig selv en meget stor tjeneste, og få mest muligt ud af din træning, så er der nogle ting du skal huske undervejs, for træningen i sig selv er en ting – og der kan det være en fordel at være konsekvent, vedholdende og disciplineret, men der er bestemt andre faktorer der også tæller i det store billede, og de må ikke negligeres.

Det viser sig nemlig, at det ikke er mens træningen står på at musklerne bliver større, det er mens du hviler ud efter træningen at udviklingen sker, hvilket betyder at søvnen er noget af det absolut vigtigste at have fokus på når du gerne vil have de bedste resultater af din træning.

De vigtigste ting der skal til for at få en god søvn

Desværre er der mange mennesker der undervurderer en god søvn, ikke bare for at opnå de bedste resultater efter træning, men også for generelt at kunne fungere bedre i hverdagen.

Den første ting der er vigtig for en god søvn er hormonet Melatonin, det styrer vores døgnrytme og hjælper os med at blive søvnige når der bliver dunkelt, men i disse tider med meget skærmtid fra morgen til aften kan den balance godt blive forskubbet så du ikke producerer nok af hormonet.

Selve virkningen af Melatoninen er ud over en bedre søvn også en bedre sammensætning af muskler og fedt, men også sådan noget som knoglemasse kan forbedres via hormonet.

Så er der naturligvis de fysiske rammer i soveværelset – er temperaturen behagelig, er der for lyst i rummet, er der elektroniske aggregater der forstyrrer, er der stille og fredeligt?

Noget helt andet er selve sengen, er det en gammel seng og en gammel madras du ligger på, så er det måske ikke overraskende at du sover dårligt – og måske endda ikke har lyst til at gå i seng.

Løsningen på dine søvnproblemer kan være en billig kontinentalseng

En løsning der ligger lige for, i kampen for den gode søvn er en billig kontinentalseng, som er bygget af 3 lag der hver for sig er med til at skabe de bedste rammer for en god nats søvn.

Selv om det er muligt at få en billig kontinentalseng, så bør du også sørge for at sikre dig at det sengen er bygget op af som minimum holder en fornuftig standard, det nederste lag i kontinentalsengen er nemlig en boxmadras – og i de værste tilfælde kan det være tæt på en simpel kasse der betales for.

Det næste lag er springmadrassen, hvor den variable størrelse er hvilke fjedre der er inden i, og det bedste alternativ er de såkaldte posefjedre, der er pakket ind hver for sig, og dermed ikke filtrer sammen.

Det sidste lag er topmadrassen, som er den tyndeste, men nok den mest vigtige, da det er den der er i direkte kontakt med huden i timevis hver nat, og som skal kunne absorbere både varme og sved fra kroppen uden at tage skade.

Så hvis du tager din træning og din søvn alvorligt, er det et must at tage alle dine forholdsregler for at det bliver så godt som muligt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her