Kør sikkert på mountainbike om vinteren

0
2141
Person kører hurtigt på mountainbike

Mange tyr til cykelturen, når der skal motioneres. Ønsker man samtidig at cyklingen skal være mere end bare motion, men en allround-interesse med udstyr og grej, man kan gå op i, så vælger mange at gå med mountainbiken. En type udstyr, det er nødvendigt at have styr på i den mørke vintertid, er mountainbike lygter.

Gør turen gennem skoven sikrere med lys på

En frisk cykeltur i vinterkulden kan gøre vinteren sjovere og vejen til foråret kortere. I det senere år er det især blevet populært at investere i en mountainbike og tage cykelturen til nye højder ude i skovene og på de mindre landeveje.

Men med den store øgning i mountainbikens popularitet er også fulgt øgning af risikoen for uheld og skader. Du har sikkert også hørt om de såkaldte midaldrende mænd i lycra, der har fået mod på mountainbike-action i skoven, og som kommer galt afsted. Men der er ingen grund til, at mountainbiken skal have det blakkede ry, det har. En type uheld, der mest hører vinteren til, kan nemt undgås, hvis man investerer i de rette mountainbike lygter.
En tur gennem det bakkede skovlandskab er en tur, hvor der ikke er de store farer for, at man bliver overset af andre trafikanter og dermed risikerer styrt og uheld forårsaget af sammenstød. Her skal man primært tænke på at kunne se, hvordan vejen forude snor sig. Det rette valg af lygte til skovkørsel er derfor en lygte, der kan monteres på cykelhjelmen – med en lygte på hjelmen kan man nemt styre, hvor man vil lyse hen og på den måde undgå rødder og bump, der kan forårsage uheld. Hvis du går til en forhandler, der har tjek på udstyr til mountainbikekørsel, så er du også sikker på at få lygter med, der kan holde til det barske terræn med de mange bump.

Når du planlægger kombineret skov- og landevejskørsel

Vælger man at tage mountainbiken til andre områder end kun skovene, og man således tager landevejene i brug, så kræves der flere mountainbike lygter. På landevejen gælder det ikke kun om selv at kunne se, hvor man er på vej hen, men i højere grad om at blive set.
Nogle ruter går primært gennem skove men tager også små afstikkere ud på landevejen, inden man drejer ind i skovområdet igen. Det er, når man planlægger sådan en tur, at man skal være ekstra opmærksom – lær ruten at kende og sørg for at få monteret lygter både foran og bagpå som på en almindelig cykel.
Hvis du besøger en dedikere forhandler at mountainbikes og udstyr til disse, og sådanne forhandlere kan findes online, så kan du være sikker på, at finde et solidt udvalg af mountainbike lygter af den helt rigtige slags. På den måde kan du sørge for, at din cykel bliver udstyret med tilpas kraftige og modtandsdygtige lygter til, at cykelturene kan foretages hele vinteren igennem. Også uanset hvor sent på aftenen eller tidligt på morgene, du ønsker at lufte cyklen.