Kan man styrketræne som veganer?

0
1954
vegansk

Vi ser i øjeblikket en relativt stor stigning i mængden af danskere, der selv vil betegne sig som veganere. Det kan der være op til flere grunde til. Først og fremmest har der i de seneste år været et særligt fokus på både klima og dyrevelfærd, som den veganske livsstil jo i høj grad taler ind i. Derudover er der også bare kommet et øget fokus på det etiske argument for den veganske livsstil. Alligevel bliver mange holdt tilbage af sundhedsmæssige hensyn, og de er blandt andet bange for ikke at få nok protein. Den frygt er selvfølgelig særligt udtalt blandt dem, der ellers bruger meget af deres liv på at styrketræne og bygge muskelmasse.

Få nok protein

Sandheden er dog den, at det i langt de fleste tilfælde ikke er noget problem at få nok protein på en vegansk diæt i dagens Danmark. Heller ikke selvom man styrketræner ofte og derfor har særligt brug for protein. Der findes nemlig også store mængder protein i veganske madvarer såsom kikærter, bønner og broccoli. Hvis altså bare du sammensætter din diæt rigtigt, kan du altså sagtens få del i alle de goder, der er associeret med en proteinrig kost. Det er selvfølgelig ikke så nemt som bare at spise kød og æg i ukritiske mængder, men det er så prisen, man betaler for et mere etisk forbrug.

Skal du bruge vegansk proteinpulver?

Har man alligevel svært ved at få diæten til at passe fuldstændig, kan man heldigvis også få vegansk proteinpulver. Det er ganske enkelt proteinpulver, hvor alle animalske kilder til protein er blevet udskiftet til fordel for andre kilder. Igen betyder det, at du måske må se dig nødsaget til at betale en anelse mere, end du ville for en helt normal pose proteinpulver.

Derudover bør der dog ikke være nogen mærkbar forskel på vegansk proteinpulver og alle andre former for proteinpulver. Du kan altså sagtens få vegansk proteinpulver med forskellig smag og i forskellig kvalitet. Hvis du altså alligevel har en pose proteinpulver i skabet, som du bruger fra tid til anden, kan du bare skifte den ud med vegansk proteinpulver. Så har du ingen grund til ikke at blive veganer. Heller ikke selvom du styrketræner. Det er selvfølgelig ikke altid lige nemt at leve vegansk, men det er det værd. Ikke mindst når vegansk proteinpulver gør det nemmere.