Få et ur, der kan holde til alt

0
3181
Sportsur

Et ur er ikke bare funktionelt, det er også en accessory. Både mænd og kvinder, der går med ure, kender nok til følelsen af at føle sig nøgen, når ikke uret er spændt om venstre håndled. Det skyldes både, at uret er vanedannende, men også at mange lægger deres identitet – eller dele af den – i uret. Det er et kendetegn – en accessoires, der viser stabilitet og punktlighed. Derfor er det vigtigt at vælge det helt rigtige ur, når du er ude og købe dit første – eller måske efterløberen til det gamle.

For at gøre dette nemmere er der nogle få ting, som du kan være opmærksom på, så du ved lidt mere om, hvad du går efter.

Mekanisk eller quartz?

Det er det første spørgsmål. Hvis dette er første gang du køber et ur, eller hvis du tidligere blot har vurderet uret på udseendet, så ved du ikke nødvendigvis, hvad dette betyder.

Mekanisk og quartz er de to grundlæggende typer, når det kommer til flotte ure – forskellen ligger i måden, hvorpå uret fungerer – altså i urets styresystem.

Hvis du spørger en kyndig indenfor ure-verden, vil de sige, at du skal vælge det mekaniske – dog viser dette sig også i prisen.

Quatz-uret er derimod det mest udbredte på markedet, og også det mest kendte blandt ”almindelige” ur-bærer – det er nemlig det elektroniske ur.

Ved vurderingen af, om uret skal være Mekanisk eller quartz, kan du altså tænke prisen ind i det.

Uret i det daglige brug

Udover prisen er der også forskelle i form af urets præstation i det daglige brug. For det første vil quartz uret være mere præcist – historien og traditionen følger nemlig ikke med den moderne teknologi.

Quartz uret kan desuden lægges væk i nogle måneder og stadig vise en nogenlunde korrekt tid, hvorimod det mekaniske vil skulle stilles på ny. Dog er quartz urets batteri utilregneligt, så du risikerer at batteriet går dødt på de mest ubelejlige tidspunkter.

I forhold til ydre påvirkninger er der også nogle forskelligheder. Hvor quartz uret bedre modstår slag, håndterer det mekaniske ur bedre kolde temperaturer. Hvor magnetfelter vil gå ind og påvirke det mekaniske ur, vel og mærke mens det er i feltet, vil det ødelægge quartz uret for evigt.

Når det kommer til levetiden, er det mekaniske også en klar vinder, hvis det holdes i ordentlig stand. Hvor denne kan bevares i op til 200 år, vil quartz ure kun kunne holde i 20-25 år. Dog er 20-25 år rigeligt, hvis du ønsker at udskifte dit ur, så det altid er modekorrekt.

Hvilken skal du vælge?

Når alt kommer til alt, er begge ure udmærkede kandidater som dit næste – begge har både fordele og ulemper, og grundlæggende set handler det om din livsstil, og hvad du ønsker af uret.

Er det præcision, skal du vælge quartz uret – er det håndværk, stil og historisk værdi, skal du vælge det mekaniske. Grundlæggende set handler det om, hvad du synes bedst om.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her