Sådan laver du den perfekte proteinshake

0
3661

Proteinpulver er blevet en helt almindelig varer herhjemme efterhånden. Det bliver brugt i stor stil af folk, som træner, grundet de mange gavnlige effekter protein har for kroppen, heriblandt opbygning af muskler. Proteinpulver bruges derfor blandt andet til protein shakes, som man nemt kan lave hjemme i køkkenet og tage med sig på farten.

Protein shakes kan anvendes på flere måder. Man kan for eksempel drikke dem lige efter træning, hvor kroppen arbejder på at opbygge ny muskelmasse. Man kan også drikke dem om morgenen, da de mætter utroligt meget, samtidig med at de giver god energi til resten af dagen.

Brug almindelige ting fra køkkenet til at lave en velsmagende protein shake

Man kan lave sin protein shake på rigtig mange forskellige måder og med forskellige ingredienser alt efter, hvad man lige har i køkkenet. Som udgangspunkt behøver man faktisk kun væske og proteinpulver, men har man lyst kan man tilsætte andre ingredienser, som gør den mere velsmagende.

Af væske til ens protein shake kan man vælge at bruge flere forskellige, blandt andet vand, mælk, juice, kokosmælk eller plantemælk. Valget kommer meget an på hvilken smag og konsistens, man foretrækker, samt hvilken type proteinpulver der er tale om, og hvad man ellers vil tilsætte i sin shake. Når det kommer til mængden, er det meget en smagssag, så man må prøve sig lidt frem. Hellere starte med at tilsætte en lille smule væske og så tilføje mere for at undgå at ens shake bliver alt for vandet.

Herefter kan man tilsætte frugt eller grøntsager, alt efter hvad man har, og hvad man tror vil smage godt sammen. Populære valg af frugt er for eksempel jordbær, banan, æble, kiwi og appelsin, mens grøntsager som agurk, broccoli, selleri, spinat og grønkål også er gode valg. Man kan både lave rene frugt- eller grøntsagsshakes, eller man kan blande frugt og grønt i én shake.

Proteinpulver er selvfølgelig en af hovedingredienserne i en god protein shake. Man kan få proteinpulver med mange forskellige smage. En god ide er at bruge en smagsneutral proteinpulver i sin protein shake, da smagen fra pulveret ellers kan overdøve smagen af de øvrige ingredienser. Man kan også tilføje ekstra protein så som havregryn, chiafrø eller mandler.

Hvor finder man proteinpulver til sin protein shake

Proteinpulver kan købes i mange helsekostforretninger og sportsforretninger. Nogle almindelige dagligvareforretninger er sågar begyndt at føre proteinpulver i deres sortiment grundet den store efterspørgsel.

Desuden kan man selvfølgelig købe proteinpulver mange steder på nettet. Her finder man ofte det største udvalg af forskellige varianter og smage. Det er også ofte muligt at finde gode tilbud på proteinpulver online, så man kan være heldig at spare lidt penge.

Som ovenover nævnt kan det være en god ide at anskaffe sig en proteinpulver med neutral smag. Har man dog lyst til at prøve en variant med smag, kan man med fordel prøve vanilje, som også sagtens kan anvendes i de fleste shakes. Andre populære smagsvarianter er jordbær, chokolade og karamel. Disse varianter smager dog bedst blandet med mælk.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her