Sådan får du den bedste træning

0
2036
abs

Træning kan være en hel videnskab, og hvis ikke man får gjort det på den rigtige måde, kan man risikere at gøre mere skade end gavn. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at sætte sig ind i, hvad det er godt at være opmærksom på, inden man går i gang.

En god opvarmning gør underværker

Det er vigtigt at huske at varme op, inden man går i gang med den rigtigt hårde træning. Hvis man ikke sørger for at få varmet ordentligt op, risikerer man at ende med dumme skader, der kunne have været undgået.

Opvarmningen er også der, hvor man måske kan gøre det lidt ekstra sjovt. Det gælder især, hvis man er på et hold, hvor man måske kan komme til at lege en opvarmningsleg eller lave nogle lidt sjovere opvarmningsøvelser.

Noget af det, man også kan inddrage i sin opvarmning, er en massagepistol. Den bruges på de muskler, man har tænkt sig at træne, så man får en endnu bedre træning. Den gør bl.a. det, at den øger blodgennemstrømningen i de muskler, man bruger den på. Samtidig får man også aktiveret et nervesystem, der gør, at kroppen bliver helt klar til træning. Når kroppen er klar, kan man gå i gang med at træne for alvor.

Sørg for at restituere korrekt

Noget andet, der også er vigtigt for fortsat at kunne træne godt, er, at man får restitueret korrekt. Her kan en massagepistol også hjælpe. Faktisk ses massagepistolen oftere som en hjælp til restitutionen snarere end en hjælp til opvarmningen. I forhold til restitutionen er det igen bl.a. den øgede blodgennemstrømning, der hjælper.

Massagepistolen kan være med til at få musklerne til at slappe hurtigere af, så de hurtigere kan komme i gang med at restituere. Da restitution er vigtigt, før man kan træne de samme muskler igen, vil de fleste nok gerne hurtigt i gang med at restituere, så der ikke går alt for længe mellem, at man træner.

Hvis man ikke kan vente helt, til musklerne har restitueret færdig med at træne igen, kan man også overveje at træne nogle muskler den ene dag og nogle andre muskler den anden dag. Så kan de muskler, man ikke træner, få lov til at restituere lidt længere, selvom man alligevel træner. Man skal dog også sørge for at give hele kroppen lov til at slappe af en gang imellem.