Sådan finder du den bedste motionscykel

0
3265
Motionscykel

Vi guider dig her igennem, hvordan du finder den bedste motionscykel.

En motionscykel har eksisteret i årtier. Fitness er først blevet populært siden midten af nullerne, men motionscyklen var på mode allerede i 80’erne og 90’erne. Motionscyklen er særligt populær, fordi den kan bruges derhjemme eller på kontoret, og den fylder ikke særlig meget. Dens effekt er ikke til at tage fejl af, for den kan hjælpe dig til en bedre kondition.

Hvilken motionscykel skal jeg have fat i?

Det er vigtigt, at du laver god research, inden du går i gang med at finde den rigtige motionscykel. Det ville nemlig være ærgerligt, hvis du træffer det forkerte valg. For nogle kan det næsten virke overvældende, hvor mange muligheder der er på markedet.

Start med at læse denne test.

Her er nogle af de ting, du bør overveje, inden du køber en motionscykel:

 • Skal den være opretstående, eller skal det være en motionscykel, hvor du sidder som i en stol? Hvis du foretrækker sidste løsning, kommer du til at sidde i tilbagelænet stilling med strakte ben, mens du træder på pedalerne.
 • Vil du have en lille og manuel cykel, fordi du ikke har så meget plads, eller har du plads til en programmerbar motionscykel, der er elektronisk og større i størrelsen?
 • Vil du have en motionscykel, der er helt ny, eller må den gerne være brugt?
 • Hvad skal du bruge motionscyklen til?

Derudover er der også de praktiske ting på motionscyklen, som er vigtige. Det tæller blandt andet følgende ting:

 • Skal de være store eller små?
 • Hvor stort skal styret være?
 • Skal din motionscykel have en drikkedunkholder, eller klarer du dig fint uden?
 • Bremsen og belastningen.
 • Display og computer og dets funktioner. Behøver du computer til motionscyklen eller ej? Hvor mange funktioner eftersøger du i computeren?
 • Skal det eksempelvis være muligt at indstille cyklen, så det virker som om, du kører op ad bakke?
 • Det er her, det bliver meget subjektivt. Vil du eksempelvis have en motionscykel, der er klassisk i designet, eller må den godt være futuristisk?
 • Hvor meget er du villig til at give for motionscyklen?

Derfor er motionscyklen god at bruge til træning

Der er et hav af måder, du kan træne på. En af dem er selvfølgelig motionscyklen. Den har mange fordele, som vi vil tage et kig på.

Den er for det første komfortabel og skånsom. Du sidder godt på en motionscykel. Du kan også træne derhjemme eller på kontoret – du behøver ikke at tage ned i fitnesscenteret for at træne med motionscyklen, og du er ikke afhængig af, hvordan vejret er. Det er du ikke, fordi med motionscyklen er det muligt at træne derhjemme, så selvom det er vinter og frysende koldt, eller hvis der er hedebølge på 40 grader, kan du træne derhjemme.

Derudover behøver du heller ikke at cykle på din cykel, når du har en motionscykel. Det gælder på samme måde i særlig grad, hvis vejret ikke er godt. Så kan du hoppe i bilen og køre på arbejde – og så cykle løs indenfor, når du kommer hjem igen. På den måde får du stadigvæk motion, uden at blive forkølet i processen.

Motionscyklen er et af de bedste træningsredskaber, fordi den er ligesom en rigtig cykel. Den bliver kaldt kondicykel, men den er ikke det samme som en spinningcykel.

De fleste motionscykler har en computer med, hvor du kan følge med i dine træningsresultater. Du vil eksempelvis se, hvor hurtigt du kører. Når du hele tiden kan se, hvor hurtigt du cykler, din kørselsdistance, hvor længe du har cyklet, og hvor mange kalorier, som du har forbrændt, bliver det straks mere motiverende.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her