Du kan komme slemt til skade, hvis du tager dine smykker på under sport

0
2466
Tre kvinder spiller fodbold

De fleste vil gerne se pæne ud, selv når de dyrker sport. Men det er på alle måder en rigtigt dårlig idé at pynte sig selv for meget, når du skal ud og være aktiv med diverse former for sport. Det gælder i særdeleshed, hvis du overvejer at tage smykker på, når du skal træne. Du kan komme meget alvorligt til skade, og du kan altså sagtens undvære de smykker i den time eller to, du skal træne.

Det kan være farligt

Det er muligt, at du ikke har lyst til at lægge dine dyrebare smykker i skabet i omklædningsrummet, og gå ind for at træne. Men det er du nødt til. Hvis du er bange for, at de bliver væk, så medbring et lille smykkeskrin hver gang, så smykkerne er samlet ét sted, og så der også bliver passet godt på dem, mens du er inde for at træne.

Hvorvidt det er farligt at træne med smykker på, afhænger naturligvis en smule af, hvilken træningsform der er tale om. Under alle omstændigheder kan du hænge fast i dine smykker. Særligt ringe kan være farlige, for hvis du for alvor kommer til at hænge fast i ringene, kan det få alvorlige konsekvenser for dine fingre, hænder og håndled. Det samme gælder naturligvis armbånd, da også disse kan hænge fast.

Halskæder er ikke kun ubehagelige at træne med, fordi de bevæger sig foran dit ansigt. Hænger du fast med halskæden, giver det næsten sig selv, at konsekvenserne kan blive katastrofale.

Dine smykker kan tage skade

Udover at det ikke er godt for dig at anvende smykker under træningen, så er det altså heller ikke særligt godt for dine smykker. Således kan smykkerne tage skade af at være udsat for både sved og slag i forbindelse med træningen. Sveden gør guld og sølv grimt og skal således rengøres og tørres i en evighed for at bevare den pæne overflade.

Men hvad værre er; ædelsten og diamanter kan rive sig løse i forbindelse med træningen, fordi smykkerne ganske enkelt ikke er bygget til at skulle kunne håndtere en så hårdhændet behandling, som de fleste træningsformer under alle omstændigheder vil være.

Desuden kan smykkerne blive ridsede, og salt fra sved kan sætte sig under stenene og stjæle det smukke shine.

Gode råd

Du kan finde en masse gode råd på nettet om, hvordan du bedst muligt passer på dine smykker, så de altid er pæne, rene og funklende. Det gælder også hos Smykkekæden, hvor du kan få gode råd til pleje og håndtering af dine smykker.

Helt generelt skal du altid tage dine smykker af, når du går i bad, ligesom du skal tage dine ringe af, når du vasker hænder. Undgå at sprøjte med parfume eller bruge creme på smykkerne, og lad eventuel creme og parfume tørre ind, før du tager smykker på. Både sten og ædelmetaller kan nemlig blive påvirket af kemikalier, og du kan derfor ende med at ødelægge dine smykker, hvis du ikke er forsigtig med dem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her