Sådan passer du bedst på dine smykker

0
2945
Kvinder træner med små vægte

Smykker er smukke og giver dig en følelse af luksus og velbehag. Men de er også små, skrøbeligt accessories, der skal behandles varsomt, og som skal passes godt på for at bevare shine, liv og farve. Selvom det er fristende altid at have smykkerne til at glimte og funkle, er der altså bare visse situationer, hvor du skal tage dem af og lade dem blive derhjemme. www.karat24.dk guider dig her.

Træning

Når du ser dig om i træningscentret, vil du helt sikkert se en masse mennesker bære både ringe, armbånd og halskæder – men det er faktisk slet ikke godt. For det første er det ikke særligt behageligt at træne med smykker på. Og det gælder, uanset om det er smykker fra www.karat24.dk eller fra en billig netbutik. Kæder hopper og danser, ringene skøjter rundt i fingrene, og armbåndene klæber fast til huden.

Men derudover er det faktisk heller ikke helt ufarligt at bære smykker, når du træner. Styrketræner du, kan du hænge fast i kæder og ved ringene, og det kan give voldsomme skader, hvis det går helt galt.

Desuden er det rigtigt skidt for smykkerne, fordi du sveder, når du træner. Saltet kan sætte mærker på smykkerne, og har du forgyldte smykker, risikerer du, at forgyldningen slides hurtigt af. Derfor; tag altid dine smykker af, når du dyrker sport.

Hvordan passer du bedst på dine smykker?

Når du ikke bruger smykkerne, bør du altid lade dem ligge i deres respektive æsker. Sørg for at have låget lukket, så der ikke kommer støv ned i de smykker, der ligger lidt længere tid ad gangen. Hav også hvert smykke i hver sin æske, så de ikke ligger og gnider sig op af hinanden. Det kan nemlig ridse smykkerne og give en kedelig overraskelse, når du åbner for æsken igen.

Køber du for eksempel altid dine smykker hos www.karat24.dk, vil du altid få en æske med til smykket, og denne æske må du endelig ikke smide væk. Det er for det første en god måde at transportere dine smykker på, men derudover kan de altså bruges hver eneste aften, når du tager dine smykker af.

Kæder skal lukkes, så de ikke filtrer sig sammen i æsken, og øreringe skal lukkes, så de små låse ikke forsvinder.

Rengøring af dine smykker derhjemme

Dine smykker vil med tiden bære præg af at blive brugt, og det er der ingenting i vejen med. Sørg dog for at rense dem mindst én gang om året, og det kan du sagtens gøre derhjemme.

Bland noget neutralt sæbe sammen med lunken vand i en skål. Læg smykkerne i blød i 30-40 minutter. Herefter tager du en baby tandbørste og børste ganske forsigtigt. Kom gerne helt ind under eventuelle ædelsten, idet der typisk sidder en masse skidt, snavs og sæbe fast her. Når du børster på guldet og sølvet, så vær forsigtig – det er bløde materialer, der nemt kan ridse.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her