Får du drukket nok vand?

0
2328
drikke-vand

Alle ønsker, dog i forskellige udstrækninger, at have en sund krop. Af den grund sørger man for at spise varieret og sundt, samt at få den rette mængde motion. Derudover sørger man også for at få sine sociale og andre behov dækket.

Vand er en nødvendighed

En utrolig fundamental ting man skal bruge for at kunne være sund, er vand. Kroppen har brug for en hel del vand for at kunne fungere normalt. Faktisk består vores kroppe af cirka 60:procent vand, så det giver ret god mening at vi har brug for dagligt at tilføje vand til kroppen, så alt kan fungere optimalt.

Det anbefales at man drikker mellem halvanden og to liter vand hver dag. Hvis man træner meget og med høj intensitet, så kan det være en god ide at være lidt ekstra opmærksom på at få drikker nok vand. Måske skal man endda drikke en smule ekstra.

Drikkedunke og træning hænger sammen

Det er en rigtig god ide at have drikkedunke med sig når man træner. For ved at have vand lige ved hånden, så er der en større chance for at man rent faktisk får drukket noget vand. Tit har man en tendens til at udskyde ikke akut vigtige ting når man er midt i noget. Derfor vil nogle vælge at vente med at gå ud og hente vand, hvis de lige er i gang med at træne. Men det kan være at du vil opdage at du træner bedre, hvis du får tilført lidt vand imens du træner.

Opgrader størrelsen på din drikkedunk

Dog er det ikke kunne forbindelse med din træning at du bør huske at drikke vand. Du bliver nødt til generelt set at få den rigtige mængde vand hver dag, for at sikre dig at det ikke går negativt ud over din træning. Du ville jo heller ikke få det optimale ud af din træning, hvis du stoppede med at spise.

Hvis du er slem til ikke at gå ud og hente et glas vand eller fylde din drikkedunk op. Så kan det være en god ide at vælge en større drikkedunk, for så længe der er vand i den og den er lige ved siden af dig så vil du højst sandsynligt huske at drikke vandet. Ved at have en større drikkedunk, vil du måske komme tættere på at drikke den anbefalede mængde. Hvis du tit kun får fyldt din flaske op én gang, så vil du ved at skifte fra en flaske der indeholder 500 ml til 750 ml, have drukket en hel ekstra halv liter på en dag.

Isvand hele dagen med en termoflaske

Hvis du virkelig elsker at drikke iskoldt vand, så prøv at kigge efter termoflasker i stedet for en almindelig drikkedunk. Disse kan nemlig holde dit vand helt koldt hele dagen. Men en termoflaske kan og bruges til at have kogende vand med sig, til for eksempel te.