Køb vandrestøvler af god kvalitet når du skal ud at hike

0
3278
Vandrestøvler

Gode vandrestøvler er ekstrem vitale, hvis du skal ud og hike. Ellers kan du lige så godt vinke farvel til dine fødder. Ikke i morgen eller ugen efter det, men når du bliver ældre og din krop bliver træt og udkørt. Så tag dig af din krop i dag, så den kan tage sig af dig i morgen.

Læs mere på vinterstoevler.dk.

Vandrestøvler som passer til dig, ikke omvendt

Der kan være stor variation i vandrestøvler. På samme måde kan der være stor variation på folks fødder. Vi er alle lavet forskellige og det skal man tage vare på, når man skal finde tøj. Det er nemlig også vigtigt at finde de perfekte støvler til dine fødder, netop fordi man ellers ødelægger dem. Og det kan også betyde til små dagligdagsture, hvor man ikke går så langt. Hvis dine fødder er på arbejde, skal de have de bedste forhold, som de kan tilbydes.

Det er også blevet moderne for vandrestøvler at have et cool design. Vi går jo meget op i mode og vores tøjstil, så det kan jo ikke gå an, at vi går ned, når det kommer til støvlerne. Så selvfølgelig kan de også fås i dejlige designs. Selvfølgelig er det ikke alle, som går lige meget op i mode, så valget er helt dit eget, om du vil gøre dig brug af de moderne støvler eller om du er mere tilfreds med et ældre, men mere praktisk design.

Desværre er det ikke her behovet stopper. Ikke nok med at man skal være opmærksom på, om støvlerne passer dig og man har valget om hvor stilistiske de skal se ud, så skal man også tage vare på terrænet for der, hvor man går. Forskellige støvler virker til forskellige miljøer. Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt, hvis man kun skal have støvler til små dagligdagsture, men hvis man skal op og gå op i bjergene eller ud, hvor der er meget sne, så skal man straks kigge efter andre par. Dette er ikke kun vitalt for dine fødders behagelighed, her kan det også være nødvendigt for at klare turen og undgå at blive syg.

Støtte, pasform og membran

De tre vigtigste punkter man skal overveje, når man skal finde vandrestøvler, er støtte, pasform og membran. Disse tre punkter vil alle blive udbredt senere i artiklen. Det vigtige for nu er at forstå, at der er mange valg derude og meget variation i valgene. Det er også noget af det, som gør det så spændende og sjovt at vælge støvler. Det er ikke bare at vælge de pæneste, man skal rent faktisk bruge hovedet, før man køber et nyt par.

Forskellige støvler, forskellig støtte

Så nu er det anslået, at forskellige støvler har forskellig støtte. Dette kan være vigtigt for, hvor ømme og trætte musklerne bliver. Hvis man har godt med støtte, så kan man fortsætte med at vandre i længere tid. Til gengæld betyder mere støtte, at man har mindre frihed til at bevæge foden. Så det man skal bedømme det ud efter er, hvor stærke muskler man i forvejen har. Kan man klare at gå så langt uden støtte? Så skal man også kigge efter sine led. Mere støtte kan være bedre for svage led og forhindre, at man ikke ødelægger sine led til fremtiden. Især hvis man går i meget ujævnt terræn. Her kan støtte være mere end vitalt.

Perfekt pasform til din helt egen unikke fod

Ikke nok med at den perfekte støtte til dine fødder skal findes, så er det også vigtigt at støvlerne passer til dine fødders form; dens pasform. Altså skal støvlerne passe formen af din fod. Hvis ikke dette krav opholdes, kan det lede til klemte tånegle, vabler og skarvsår. Og her gælder reglen om, at man blot skal gå støvlen til, ikke. Vandrestøvler skal gerne passe med det samme, de behøves ikke at gås til, så de former sig efter din fod. For at finde den mest perfekte støvle, anbefales det, at man prøver en del af, så man kan sammenligne og komme så tæt på, som overhovedet muligt. Det kan blive smertefuldt, hvis ikke man går den ekstra mil, for at sikre sig at, pasformen er lige som den skal være.

Membran til at være fleksibel og tilpasningsdygtig

Alle støvler har det, man kalder en membran. Det er det, som sikre at alt det, som man ikke vil have kommer ind i støvlen bliver ude. Det går jo ikke, at man for eksempel går rundt med våde fødder i timevis, fordi den membran i sine støvler ikke var god nok. Så bliver man forkølet eller det, som er værre. Det er jo nemlig ikke altid, man har adgang til en læge, når man er ude på en lang vandretur. Behovet for en god membran varierer efter, hvor det er, man skal vandre. Som tommelfingerregel, skal man tage vare for det værste tilfælde, man kunne komme ud for. For eksempel, hvis det pludseligt kan gå fra solskinsvejr til vældigt regnvejr, så er det en god ide at have støvler, som kan tåle begge forhold.

Du må ikke glide

Man kunne tænke, at man ikke har behov for støvler og kan spare lidt penge der. Det er man også helt fri til selv at bestemme, men der anbefales kraftigt, at man investerer i støvler. Vandrestøvler har nemlig et bedre underled, så man ikke falder eller på anden måde glider, når man er ude og vandre i mange timer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her