Skydning som sport

0
3113
Skydning

Skydning er en kunst, som i lang tid er blevet brugt til sport. Det er nemlig ikke nemt at ramme et mål på lang afstand, men det vil enhver, som har prøvet at skyde før vide. Skydning er, lige som alle andre sport, en kunst som handler om tålmodighed og teknik. For dem som ikke ved det, så er der en masse småting, som man kan gøre, som hjælper en til at skyde bedre.

Skydesportens historie

Historien bag skydning som sport er gammel. Den går lige så lang tilbage, som sport generelt gør. Når man kigger på, hvorfor sport blev opfundet, så giver det også ganske god mening. Det første sport, man havde, var i anledning af træning til krig. Det var i lande, som Grækenland og Italien. Lande hvor de fleste mænd var krigere. Så gav det mening at den aktivitet, som man udførte udenfor krig, holdt mændene i form, så de stadig kunne kæmpe til den næste krig. Derfor er der så meget fokus på at være aktiv i sport oprindeligt.

Hvordan kommer skydning så ind i billedet? Man kommer ikke ligefrem i form af at skyde. Hvis man ser bort fra det, så giver det ellers meget god mening. I takt med at krig udvikler sig, hvor man får skydevåben, så bliver træningen til krig også nødt til at udvikle sig. Så man begyndte at træne at skyde godt og at ramme mål på lange afstande mere præcist. Så blev det også til noget man gjorde udenfor krig og der gik ikke lang tid får de adelige fik interesse også. Langsomt blev skydning til at gentlemans sport, hvor man ikke skulle gøre særlig meget fysisk, men stadig kunne være god til. Lidt ligesom golf. Denne tradition har så overlevet op til i dag. Dog er den blevet mere tilgængelig for hele befolkningen, ikke kun soldaterne og de adelige.

Kunne skydning være sporten for dig?

Hvorfor vælge skydning som den sport, man dyrker? Der blev jo nævnt tidligere, hvordan man ikke kommer i god form af det. Er det så ikke lidt spild af tid? Overhovedet ikke. Man træner blot hjernen i stedet for kroppen. Der er nemlig stor fokus på at træne din koncentration og gøre dig bedre til at fokusere. At skyde handler nemlig om at holde din krop så stille som overhovedet muligt, så man ikke påvirker skuddet og rammer ved siden af. Og alt der handler om kroppen, starter i sindet. Altså, for at holde din krop stille, skal du starte med lære at holde dit sind roligt. Du skal kunne tage alle bekymringer og andre tanker ud af hovedet for blot et sekund, som du så kan bruge på at sigte og ramme.

Det seje ved at dyrke skydning som sport, er udvalget af våben man kan skyde. Hvem kunne ikke tænke sig at prøve at fyre et rigtig skud fra et våben af? Helt uden nogle af de dårlige og ødelæggende konsekvenser våben kan have. De forskellige former for skydning som sport er riffelskydning, som lidt siger sig selv, det er hvor man skyder med en riffel, og pistol skydning, som også siger sig selv, man skyder med en pistol og til sidst er der biatlon, som er det man ser på TV, hvor man først står på ski og pumper sit hjerte og krop fuldt af adrenalin, for så at lægge sig ned og skyde nogle mål. Det er en spændende sport, som virkelig tester dine evner til at finde ro i sind og krop.

Det gode ved skydning som sport er også hvor familie venligt, det hele er. Alle kan tage op og skyde. Det handler blot om at man kan bære våbnet og tåle rekylen og hvis ikke, kan man blot skifte til et våben med lettere vægt. Så det er ganske nemt at arrangere en lille konkurrence mellem dig og dine venner eller din familie. Så kan du nemt vise dem hvem der er den mest præcise af jer. Så findes der også mange skydeforeninger derude, så man kunne også lave det til en udflugt med din klasse eller arbejde. Det er en sjov ting i hvert fald at prøve.

Det seje udstyr, som kan være enhver våben entusiast vilde drøm

Afhængig af hvilken form for skydning, som du kunne tænke dig at dyrke, så er der mindre udvalg af våben som du kan vælge. Til biatlon er det lidt mere begrænset og du må kun skyde med en riffel, men du er lidt mere fri på de andre to.

Den store forskel på riffel- og pistolskydning er egentlig blot våbnet. Så når du skal vælge mellem de to, skal du egentlig bare finde ud af om du vil skyde med en pistol eller en riffel. Begge kan give dig meget og være rigtig sjove. De har nemlig begge to forskellige udfordringer, så man skal overkomme.

Man kan også få andre ting, såsom en klap for det øje, som man ikke bruger til at sigte, så man mindre nemt bliver distraheret, når man fokusere på at ramme. Man kan også få tungere bukser og sko, så man ikke bevæger sig så meget, når man er helt rolig og skal ramme plet. Selv til luftgevær til skiveskydning findes der diverse udstyr også, som kan forbedre ens skydetræning.

De små fif og tips til her og der

Det første man skal overveje, når man skal til at skyde, er hvilket våben man har i hænderne. Afhængig af om det er en riffel eller en pistol, så er der fundamentale forskelle på hvordan du skal holde våbnet for maksimal effekt. Så skal man også overveje hvor tung våbnet er. Tunge våben kan være gode, da de kan hjælpe en med at holde våbnet mere stille, men det er ikke godt, hvis det er for tungt til dig og dine arme begynder at svaje. Før man skyder, er det en god ide at skubbe aftrækkeren helt ind indtil det sidste klik, så den bevægelse ikke drejer for meget på våbnet. Man vil også lægge mærke til med mange våben, at man skal sigte lidt over det, da tyngdekraften trækker kuglen ned.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her