BCAA er et ideelt tilskud til træningen

0
3429
BCAA

Sundhedskulturen er stor i Danmark og mange steder rundt om i verden. Derfor udvikles der mange forskellige former for tilskud til den hårde træning, der kræver lidt ekstra end den almindelige kost. Er du typen, der er glad for at træne hårdt flere gange om ugen, så er det en god idé at overveje, om din træning kræver ekstra tilskud.

Elsker du at løbe lange ture flere gang om ugen? Er du en fitnessentusiast, og bruger du mange timer om ugen på at løfte tunge vægte i dit lokale fitness center? Eller går du til en seriøst sportsgren, hvor du presser kroppen hårdt? Uanset hvilken slags motion du dyrker, så er BCAA en god overvejelse som tilskud, hvis din krop trænger til ekstra tilskud inden, under eller efter en hård træning.

Hvad er BCAA?

BCAA er et træningstilskud i form af aminosyrer. Rettere sagt kaldes det forgrenede aminosyrer, og dem findes der i alt 20 forskellige slags af. Otte ud af de 20 er en vigtig del af kroppens restitueringsproces, og skal tilføres igennem din kost. Nogle af disse aminosyrer er specielt vigtige for folk, der træner med vægte, da de er en del af muskelprotein.

Det er dog ikke altid nemt at indtage så mange aminosyrer gennem den naturlige kost, hvis man jævnligt træner meget hårdt. Derfor kan man benytte aminosyrer i form af tilskud. Disse tilskud fås i pulverform, som man for eksempel kan blande op med vand eller mælk. Derudover findes de også i pille form.

Hvorfor skal man indtage BCAA?

Aminosyrer er som nævnt en meget vigtig del af kroppens restitueringsproces, som man også kan forstå som kroppens heling, efter at den har været udsat for stor pres. Aminosyrer er med til at danne nyt væv, hormoner og enzymer i kroppen.

BCAA er derfor ideelt for især styrketrænere, der løfter vægte, da aminosyrerne er med til at gendanne og opbygge nyt muskelvæv. Derudover har aminosyrer som tilskud også andre positive effekter.

Kender du det, at du efter en hård træning bliver meget øm og stiv i dine muskler, så du nærmest ikke kan bevæge dig? Dette slipper du for eller kan mindske en hel del med aminosyrer, da de er med til at mindske muskelømhed og får kroppen til at restituere hurtigere.

Hvornår skal man indtage BCAA?

Aminosyrer kan indtages på forskellige tidspunkter. Det mest normale og optimale er dog, at man indtager BCAA lige inden træningen. Grunden til dette er, at så sikrer man, at man har den rette mængde forgrenede aminosyrer i systemet under hele træningen.

De fleste, der træner hårdt, bruger også proteindosering efter træningen. Proteinshakes indeholder også aminosyrer, og derfor giver det bedst mening at indtage BCAA lige inden træningen. Benytter man ikke proteinshake, kan man dog med fordel indtage BCAA både under og efter træning.

Dette betyder også, at man sagtens kan undvære aminosyrer som ekstra tilskud, hvis man i forvejen indtager proteindosering og spiser godt.

Et kosttilskud med et hav at smagsvarianter

BCAA findes både som pulverform og som pille form. Det smarte ved pulverformen er dog, at det findes i mange forskellige smagsvarianter som for eksempel chokolade-, citron- eller banansmag. Der er mange muligheder, hvis man gerne vil nyde sit tilskud med sin yndlingssmag.

Man kan dog også vælge at indtage tilskuddet i form af piller, hvis man gerne vil have det hurtigt klaret.

Overvej BCAA som dit nye træningstilskud

Så hvis du jævnligt træner hårdt, og ikke i forvejen indtager proteindosering, så bør du overveje aminosyrer som tilskud. De bidrager til en hurtig restitueringsproces, og så er der mange forskellige muligheder for selve indtagelsen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her