Snorkeludstyr til dykkeren

0
3248
snorkel

Dykning er en skøn måde at udforske det fantastiske liv under havoverfladen. Skal du i gang med at dykke, er det en god idé at have det mest basale snorkeludstyr til dykkeren. De fleste dykkercentre forsyner dig med alt, hvad du behøver, men der er alligevel noget grundlæggende snorkeludstyr, som kan være rart at have selv. Dette gælder for eksempel dykkermaske og snorkel. Mange fritidsdykkere investerer dog også i andet snorkeludstyr som finner og diverse ekstraudstyr. Her får du tips og tricks til at vælge det rette snorkeludstyr til dykkeren.

Find den rette maske til din ansigtsform

De fleste tror, at en dykkermaske er en dykkermaske, og prisforskel udelukkende handler om kvalitet og materiale. Det passer, at prisen ofte er sat efter materiale og kvalitet, men der er stor forskel på de mange slags dykkermasker på markedet. Især maskens form er væsentlig at overveje, når man skal anskaffe sig sin egen maske. Ikke alle maskeforme passer til alle ansigtsforme, og skal du anskaffe dig din egen dykkermaske, bør du derfor prøve en masse forskellige masker for at se, hvilken form, der passer bedst til dit ansigt. Passer masken til dit ansigt, skal den kunne sidde fast på dit ansigt kun ved undertryk og uden stramning af stropperne bagpå.

Som dykker vil man sætte pris på, hvis ens maske har en stor udsynsvinkel, så man kan se så meget som muligt. Man bør ligeledes finde en maske i et behageligt, tætsluttende og fleksibelt materiale for optimal komfort.

Snorkel til dykkeren – skal man bruge sådan en?

Du tænker måske umiddelbart, at snorklen er overflødig for dykkeren, da dykkeren jo har en tank med luft og skal meget dybere ned end, hvad en snorkel kan række til, og det er også fuldstændig korrekt. Dog kan en snorkel være smart at have med til den første del af dykket inden, at man går ned under havoverfladen. Der kan ofte være en del ventetid i havoverfladen, imens man venter på, at alle er i vandet og klar til dykket, og her kan det være rart med en snorkel, så man sparer på ilten i sin tank.

Snorkler findes i forskellig kvalitet og med forskellige funktioner. En snorkel med bundventil kan for eksempel gøre det lettere at tømme snorklen, hvis der skulle komme vand i den. Man kan ligeledes købe snorkler i bøjelige materialer, hvilket er smart til den omrejsende dykker, der skal have sin snorkel med i tasken eller kufferten. Dog kan en helt basal snorkel også være nok til de fleste fritidsdykkere.

Finner hjælper dig sikkert ned og op igen

Alle dykkere nyder godt af den ekstra hjælp, som dykkerfinnerne yder. Finnerne hjælper dig hurtigere ned og op ad dybderne og er derfor også et grundlæggende stykke udstyr inden for dykning. Om man vælger at dykke med helfodsfinner eller hælremsfinner er både et spørgsmål om smag, men afhænger også af hvor, du dykker. Helfodsfinner er gode ved dyk i varmt vand, hvor man kan have bare fødder. Hælremsfinnen er derimod en smule mere alsidig i og med, at man både kan anvende disse barfodet eller med sko i. Dette kan være en fordel, hvis man dykker i køligere vand, hvor man har brug for isolation til fødderne.

Der findes et utal af andet ekstraudstyr til dykning, men med dette grundlæggende snorkeludstyr er du klar til at udforske livet under vand.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her