Fra løbecykel til cykelrytter – lad dit barn starte tidligt

0
3197
Cykelrytter

Skal dit barn være den næste Kasper Asgreen eller Jakob Fuglsang? Hvis du har en drøm for dit barn om at blive cykelrytter, eller hvis du blot ønsker, at de bliver gode til at cykle i en tidlig alder, så kan det være en god ide at investere i en løbecykel til dem i en meget tidlig alder. Hvem ved, måske går de fra løbecykel til cykelrytter?

Derfor er en løbecykel en god ide

Hvorfor skal dit barn have en løbecykel? Og hvilke fordele er der ved at vælge et sådant produkt til et meget ungt barn? Her får du de tre største grunde til dette:

  • Dit barn bliver stærkere

En løbecykel gør dit barn stærkere på flere forskellige måder. For det første bliver dit barn mere selvstændig og kan bedre hjælpe dig selv. Det bliver derved muligt at tage barnet med på længere distancer, end han eller hun ville kunne gå. En løbecykel kan allerede bruges fra to års alderen, så der er rig mulighed for at øve sig. For det andet øger cyklen barnets styrke i benene, hvilket er en stor fordel.

  • En løbecykel giver dit barn et stort forspring

Hvis barnet får en løbecykel, så vil han eller hun have et stort forspring. Dette vil blandt andet hjælpe barnet med at lære at cykle lettere, men det vil også have en masse andre positive effekter på barnets krop.

  • Det gavner barnets motorik

En af de største grunde til, at denne type af transportmiddel vil hjælpe barnet med at cykle, når barnet bliver ældre, er, at løbecyklen styrker barnets motorik, og derved vil barnet have en bedre fornemmelse for sin egen krop senere hen.

Sådan lærer du dit barn at cykle

Hvis dit barn har kørt et par år på en løbecykel, så har barnet allerede lært en del, men der er stadig et par ting, som kan være svære, når barnet skal lære at cykle på en rigtig cykel. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du kan lære dit barn at cykle:

  • Skaf den rigtige cykel og indstil størrelsen korrekt
  • Start med støttehjul
  • Prøv en støttestang
  • Opmuntrer dit barn, selv hvis barnet vælter og slår sig
  • Vær et godt eksempel for barnet
  • Tag dig god tid og hav tålmodighed med barnet

Du må gerne presse dit barn – men ikke alt for hårdt

Hvis du drømmer om, at barnet bliver succesfuld inden for sportsverdenen, kan det være en god ide at påvirke dem allerede, fra de er helt små. Men du bør altid huske, at der ikke er langt fra opmuntring til pres.

Det kan være utroligt positivt for barnet at vide, at du støtter ham eller hende, men det kan ligeledes være skadeligt, hvis barnet føler, at du presser for hårdt på.

Så husk, at barndommen skal være en leg, og hvis barnet gerne vil arbejde hårdt, så kan du opmuntre denne drøm og disse ambitioner.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her