Accessories til en ironman

0
1995
Solbriller løb

Triatlons indeholder traditionelt de tre discipliner: svømning, cykling og løb. Disciplinerne er meget forskellige og man bruger flere muskler i kroppen end hvis man blot holdt sig til en enkelt disciplin. Men ligesom sportsgrenene skal være med til at udfordre deltagernes fysik, så kommer de også til at udfordre det medbragte grej og kluns.

For eksempel kan visse sko være fantastiske at løbe i, men de er måske ikke gode på cyklen eller lette at få af inden svømningen. Hvis de samtidig ikke er vandtætte så man bliver nødt til at vælge mellem at få ødelagt dem eller miste et vigtigt forspring, så går det over og bliver rigtig frustrende.

Urer: styr på tiden

Tid er vigtigt i et triatlon. Om du træner dig op til en ironman eller deltager i en, så vil du gerne vide hvor godt du klarer den. Her vil du gerne have fat i et godt armbåndsur som gerne har flere funktioner og som naturligvis er vandtæt. Mange har sikkert i forvejen et lækkert designerur fra designerure.dk og overvejer om det er egnet til disciplinerne; og det er et godt spørgsmål.

Problemet ved at medbringe et smart designerur vil være, at du er i en risikozone hvor uret kan gå i stykker på forskellig vis. I cykeldisciplinen kan der forekomme styrt nøjagtigt som vi kender det fra de større broadcastede cykelløb. Du kan også risikere at snuble. Begge dele kan bringe skade til et dyrt og højtelsket ur og samtidig ødelægge oplevelsen af triatlonnet.

Dog er det stadig vigtigt at man husker at have et ur på sig. Et billigt designerur kan sagtens fungere. Du kan blot kigge ned ganske hurtigt og få et indblik i din tid og sammenligne med hvad du er vant til. Det er også her at det er vigtigt at uret er multifunktionelt. Hvis uret har en stopursfunktion, så kan du se hvor hurtig du har været om hver disciplin frem for at lave et gennemsnit fra din færdige tid.

Hovedbeklædning og stil

Det fede ved at bruge en form for designerur til et triatlon, er at det kan indgå i stilovervejelsen. Har dit ur et brand, så kan du måske finde et par solbriller eller en kasket, som fulender outfittet.

Dog ligesom et ur, så vil en hat eller et sæt solbriller være nyttige for dig mens du er på land. Både i løb og på cyklen kan solen smadre ind i øjnene på dig. Værre endnu; mens du er i topfart på cyklen og er ved at indhente de andre, så flyver du ind i en sværm insekter. Du får en flue i øjet og har nu svært ved at fokusere. Den indhentede tid forsvinder og du sakker bagud.

Begge dele kan undgås med et sæt solbriller. Hvis det passer til designeruret, så er det fedt. Hvis det ikke gør, så er det vigtigt at det bare beskytter dig og din tid mod sol og kryp. Der er intet værre end at så simple småting ødelægger ens tid.