Heal dine sportsskader med laserbehandling

0
2875
Laserbehandling

Der sker store fremskridt indenfor udviklingen af laser som en behandlingsform til en lang række forskellige skader. Noget af det nyeste er sportsskader, eller andre skader på knogler, sener eller væv, der kan heles på den halve tid, ved brug af laser som en del af behandlingen.

De fleste sportsudøvere ved, at der efter en skade ligger en lang periode, hvor der ikke kan trænes. Det gælder ikke kun perioden, hvor skaden heler, men også genoptræning helt op til den form, som kroppen var i inden skaden. Jo længere tid en skade er om at hele, des længere vil genoptræningen vare, fordi muskler, sener og væv forsvinder og skal trænes op igen, når det er muligt. Her kommer laser ind i billedet.

Hvad gør laserbehandlinger?

Hvis en knogle brækker, skal der dannes nyt knoglevæv mellem de to stykker, før den igen kan støttes på og bruges som før. Det er en lang proces, der kan tage så længe som 12 uger eller mere. Selve helingen foregår ved, at der langsomt dannes nye knogleceller, der lukker hullet og gør knoglen stærkere end før.

Med en laserbehandling vil denne proces speedes betragteligt op og helingsperioden kan halveres, således at der ikke når at ske så store tilbagefald i muskelmassen og konditionen.

Det samme kan gøres ved store hudskader og sår, hvor laseren vil stimulere helingen gennem en hurtigere dannelse af nyt væv og nye hudceller til at erstatte dem, der er væk.

Ud over dette kan laser også hjælpe med at:

  • Smertelindre
  • Hæmme inflammation

Er laserbehandling for alle?

I dag bruges laserbehandling primært på private klinikker for sportsskader. Her kan du med 3-5 behandlinger få nedsat din helingsperiode med omkring halvdelen af den forventede tid – selvfølgelig alt efter skadens omfang og din alder.

Da det primært er private klinikker, der tilbyder denne form for behandling betyder det, at det er for egen regning, hvis du ønsker at afprøve denne form for behandling.

Det er en behandling, der selvfølgelig koster og priserne ligger på mellem 300 og 400 kroner for en behandling mens nogle klinikker tilbyder rabat ved køb af flere behandlinger på en gang.

Du kan få laserbehandling over hele landet – du kan for eksempel prøve laserbehandling Birkerød, hvis du bor i dette område.

Generelt om laserbehandling

Der er foretaget mange evidensbaserede forsøg med laser i forbindelse med heling af skader og i den forbindelse blev den inflammationshæmmende fordel også opdaget. I dag er der mange f de professionelle sportsklubber, der bruger denne form for behandling på deres spillere, for at få dem hurtigere på benene igen efter en skade. Samtidig kan behandlingen hjælpe med at forhindre, at småskader går hen og ender med at blive kroniske, fordi de ikke får tid til at heles optimalt. Laserbehandlingen sørger for, at helingen sker hurtigere og at der således ikke når at opstå de følgeudfordringer, der ellers kan være ved en større skade hos elitesportsfolk.

Laserbehandlingen virker ved, at det skadede væv tilføres store mængder koncentreret energi, hvilket gør, at kroppen får de optimale  forhold og kan reparere skaden endnu hurtigere end ellers.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her