Lad ikke nedsat hørelse gå ud over din sportsgren

0
3119
Kvinder der spiller basket

Flere og flere danskere mister langsomt hørelsen, ikke kun på grund af alder, men på grund af skader i det indre øre. Den moderne verden er fyldt med støj, og kommer du for tæt på lidt for ofte, kan det skade hørelsen permanent. Det allerbedste råd er selvfølgelig at beskytte sig selv, men når skaden er sket, er det heldigvis ikke jordens undergang. Dyrker du sport, kan det virke som en stor hindring og gå ud over både din oplevelse og din præstation. Her er et høreapparat guld værd. I dag tilbyder mærker som Signia apparater, der sagtens kan anvendes, når du dyrker sport.

Gode grunde til at have høreapparat på

Sikkerhed er selvfølgelig den altoverskyggende grund til altid at bruge høreapparat, når man har nedsat hørelse. Uanset om du dyrker sport inde eller ude, vil der altid kunne ske uheld, som kan forværres hvis ikke du opdager at nogen råber til dig. Er du ude i trafikken eller lignende kan det blive rigtig farligt. Husk at det ikke kun er for din egen sikkerheds skyld, men også for dem omkring dig.

Mister du noget af hørelsen over kortere tid vil du især bide mærke i, hvor meget det kan påvirke både din oplevelse og din præstation. Holdsport især bliver ekstremt svært og frustrerende både for dig og dine holdkammerater, når du ikke altid er med fordi de ikke lige var inden for hørevidde. Men selv det at træne alene kan blive sværere, hvis du f.eks. er en af dem, der motiveres meget af musik. Næsten alle moderne høreapparater kan nemt forbindes til din telefon, så du kan høre musik næsten præcis som du plejede.

Moderne høreapparater kan sagtens holde til, at du dyrker sport og vil sjældent komme til at genere dig. Den største udfordring er at beskytte apparatet imod sved, men i dag er det heller et stort problem. Signia tilbyder eksempelvis flere bag-øret-apparater (BTE), der er både vand-, sved- og støvafvisende. Der findes også en model fra Signia, som kan anvendes når du er ude og bade. Denne fungerer i ned til en meters dybde.

Gode råd til, hvordan du gør det nemt

Det kræver kun en smule ekstra forberedelse, når du vil dyrke sport med høreapparat på. Selvfølgelig er det klart at foretrække at købe en model, der egner sig til sport hvis du dyrker sport regelmæssigt, men du kan også sagtens beskytte dit almindelige høreapparat, ved f.eks. at tage et pandebånd på, så sveden ikke løber ned i apparatet.

Tænk også over, hvilket tøj du har på. Det er f.eks. ikke praktisk med hættetrøjer og kasketter, hvis dit høreapparat skal sidde godt, og du skal lægge lidt ekstra arbejde i at finde i god løsning, hvis du har hjelm på. Til hårdere sportsgrene, som f.eks. håndbold og fodbold, kan selv det bedste, sportssikre høreapparat fra Signia stadig falde ud. Her er det en rigtig god idé at have apparatet sat fast med en clips i tøjet, så det ikke ryger på gulvet og risikerer at blive trampet på.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her