Sådan fungerer undervandsrugby

0
1737
Stige ned til swimming pool

Undervandsrugby er en sport, der er foregået forholdsvis under den almene danskers radar, men den er begyndt at stige i popularitet, og det er med god grund. Det er den perfekte sport for en vandhund, der også gerne vil have holdsport og boldspil med ind i deres fritidsaktiviteter; det kan også være den perfekte sport for dig.

Hvad er helt almindelig rugby?

Det kan være svært at regne ud, hvad undervandsrugby er, hvis man ikke kender så meget til almindelig rugby. Rugby er en kontaktsport, hvor man er fordelt på to hold, som spiller mod hinanden. Bolden er oval, som i amerikansk fodbold, og man vinder point ved at enten at lægge bolden på jorden bag modstanderens mållinje, eller ved at sparke bolden over tværliggeren, der står imellem modholdets målstænger. Den primære udfordring består i, at man ikke må kaste bolden fremad, så den skal kastes frem og tilbage mellem en selv og ens medspillere.

Hvad går undervandsrugby ud på?

Undervandsrugby har alle de bedste elementer fra almindelig rugby, og det er i store træk det samme, bare hvor det foregår under vand. Man er igen delt på to hold, og det gælder om at score flest point for at vinde. Man scorer mål ved at få bolden ned i modstanderens målspand. Bolden er tung nok til at synke, og må ikke komme over vandet, så hele spillet fungerer praktisk talt under vandet, medmindre en deltager lige skal op og have luft. Det er stadigvæk en kontaktsport, hvor man må tackle og fastholde modspillerne, men det får en anden effekt på grund af vandet. Det er i grove træk ligesom rugby, men med mindre tyngdekraft, og hvor man kan bevæge sig frit i alle tre dimensioner.

Hvad kræver undervandsrugby?

Grundet vandet og spillets regler, er der ikke særlig stor risiko for alvorlige skader, så undervandsrugby kræver ikke ligeså meget beskyttende udstyr som almindelig rugby. Når du spiller, skal du selvfølgelig være iklædt badetøj, men der er også andre ting, som er gode at have på. Du skal for eksempel være iklædt en hætte for at beskytte dine trommehinder, og du skal også have en dykkermaske, en snorkel og svømmefødder på. Dertil kan man købe beskyttende udstyr som ørebeskyttere, skridtbeskyttere og tandbeskyttere.

Spillets opsætning

Når spillet er i gang, er man 12 spillere på banen, hvor der er 6 spillere på hvert hold. Det betyder at der oftest er 2 målmænd, 2 forsvarere og 2 angribere. Det er med flyvende udskiftning, som man for eksempel også ser i ishockey. Der spilles som regel tværs over den dybe ende af en pool, og spillet foregår af to halvlege, som er 15 minutter hver, med en 5 minutters pause imellem. Nogle ting kan variere fra sted til sted, men det er den mest generelle opstilling.

Er det noget for dig?

Undervandsrugby er et supersjovt spil, som både er udfordrende, lærerigt og sundt. Du bliver gode venner med dit hold, du oplever suset ved spillet, og du kan nyde vandet imens. Er du villig til at prøve det, vil du med det samme kunne mærke spændingen. Du kan garanteret finde et hold tæt på dig.