Sådan sparer du strøm med dit træningsudstyr

0
2585
Mand bruger træningscykel i fitnesscenter

Det er rart at kunne træne og det er endnu mere rart at have mulighed for at træne hjemme. Med forskelligartet træningsudstyr i hjemmet har du mulighed for at rykke fitnesscentret hjem og opnår større motivation og incitament til at træne. Den eneste ulempe der er ved dette, er at en del af det eldrevne udstyr kræver strøm som løbende kan koste en del. Fortvivl ikke, der er faktisk en del gode råd til hvordan du netop sparer strøm og penge med dit træningsudstyr. Læs mere om dette nedenfor.

Sluk eller nedsæt standby

Det er altid en god idé at slukke for udstyr der står på standby. Med træningsudstyr er det endnu mere vigtigt. Dette skyldes at der kan gå dage eller uger imellem at det specifikke udstyr bliver brugt og derfor kan nå at bruge en hel del strøm på standby. Ved at slukke helt for det bruges ingen strøm og det er herved ikke dyrt at have det stående i husstanden. Du opnår herved en øjeblikkelig besparelse sammenlignet med hvis du ikke gjorde det før.

En anden standby mulighed, er at skifte udstyret til en udgave med lavt standby forbrug. Undersøg fx inden du køber nyt, om det pågældende udstyr findes med en sådan funktion. På denne måde kan du stadig slukke helt for udstyret, men hvis det glemmes, er der ikke sket den store skade, da forbruget her er meget lavt sammenlignet med en almindelig standby funktion.

Indtænk energimærkningen

For at spare penge på dit træningsudstyr der anvender strøm, kan det være en god investering at udskifte gammelt udstyr til nyt med en bedre energimærkning. Du kan vælge imellem at skifte eksisterende brugbart udstyr ud og tjene penge, eller skifte ud løbende når udstyret alligevel er slidt eller ødelagt og skal udskiftes. Gå altid efter energimærkningen A eller A+. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at have en høj energimærkning fremfor en lav. Det meste udstyr på markedet i dag findes med forskellig energimærkning.

Anvend el-spare skinne

Med en el-spare skinne kan du ligeledes spare strøm i din bolig på træningsudstyret. På denne måde kan du tilknytte alt træningsudstyr til denne skinne og med tryk på en enkelt knap sørge for at slukke alt udstyr på en gang. Det minimerer risikoen for at glemme et apparat ligesom det gør det meget nemmere for dig at få det gjort.

Få generelle el spare tips fra din lokale elektriker

Du kan nemt og enkelt få gode råd til flere spare tips til din bolig hos din lokale elektriker. De kan vejlede dig om produkter, installation samt priser. Find en elektriker i dit lokalområde ved at søge efter det. Bor du fx i Roskilde kan du søge på Elektriker Roskilde og få en lang række relevante emner præsenteret. Ved at skrive elektriker Roskilde vil du få mange muligheder, hvorefter du blot vælger den du syntes. Nogle el firmaer tilbyder rådgivning direkte i dit hjem og med fokus på dine behov.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her